Haber

Ukraynalı Ombudsman Lubinets: 2014’te Kırım’da başlayan savaş yine Kırım’da bitecek (2)

UKRAYNA OMBUDSMAN’DAN AÇIKLAMA

Ukraynalı Ombudsman Dmytro Lubinets, ‘yakınlaşma koridoru’ konulu üçlü toplantıyı değerlendirdi. Toplantının bugün devam edeceğini belirten Lubinets, “Sayın Cumhurbaşkanı’na teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten Ukrayna’ya çok büyük desteği ve yardımı var. Yardımlardan biri de tahıl koridoru ve asker değişimiydi. insani koridor yapıldı bu cumhurbaşkanı tarafından söylendi bu koridor çalışmaya başlayınca bazı sonuçlar bu yoldan analiz bekliyoruz cumhurbaşkanının başka görüşmeleri var analiz yollarını cumhurbaşkanı gösteriyor bu formül çok uygun Bizim için Cumhurbaşkanı Erdoğan güçlü bir lider, Zelenski de güçlü bir lider. İki kez görüştük, bu akşam üçüncüsünü görüşeceğiz. Karar verilmesini istiyoruz. Bunun için Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Şeref Malkoç’u yere serdiler. Bu toplantılar bir fırsattır. Bu toplantılar ve konuşmalar olmadan fırsat olmaz. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yardımıyla bir çözüm bulunmasını bekliyoruz. Dün akşam Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile insani koridorun yeni girişimini konuştuk. Bunun çok iyi bir fikir olduğunu ve Ukrayna’nın bunu desteklediğini söyledim. Bu fikrin gelecekte başarılı olacağını umuyoruz.”

Lubinets, Kırım Tatarları ile ilgili olarak, “Görüşmemizin ana noktalarından biri de Rusya’nın Ukrayna ve Kırım’da esir aldığı siviller. Tüm bu kişilerin öleceği bir analiz bulmaya çalışıyoruz. Ukrayna’daki ailelerinin yanına döndüler. 153 Kırım Tatarı cezaevinde.” Onlar masum insanlar. Aralarında Neriman Celal de var. Kırım Tatar Millet Meclisi Başkan Yardımcısı Neriman Celal sivil bir kişidir. 17 yıl hapiste kalmalarına karar verirler. Onlar bizim insanlarımız, onları kurtarmak için çalışıyoruz, bu toplantılarda bunu konuşuyoruz. Başdenetçi MALKOC: BAŞKANIMIZIN ÖNCÜNDE GEREKLİ ÇALIŞMALARA BAŞLADILAR.

Başdenetçi Şeref Malkoç da konferansın kapanışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşeceğini belirterek “İnsani koridorun açılması için çaba istiyoruz” dedi. Cumhurbaşkanımıza bir teklif. Onu memnuniyetle karşıladılar. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde gerekli çalışmaları başlattılar. Cumhurbaşkanımızın bugün veya yarın bu anlamda Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşeceğini belirtmek isterim.”

haber-dicle.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu