Haber

Süleyman Soylu’nun Yeni Görevi: İlk Toplantı Gerçekleştirildi, Cumhurbaşkanı Seçildi

TBMM’deki ihtisas komisyonları başkanlarını seçti. İçişleri Komisyonu Başkanlığı’na eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dışişleri Komisyonu Başkanlığı’na eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Çevre Başkanlığı’na da eski Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum oldu. Komisyon.

TBMM Genel Kurulu’nda dün üyeleri seçilen ihtisas komisyonları bugün ilk toplantısını yaparak liderlerini belirledi. Önceki dönemde bakanlık yapanların isimleri ihtisas kurullarının başkanlarına seçildi.

AKP Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt Anayasa Komisyonu Başkanı, AKP İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel Adalet Komisyonu Başkanı, eski Milli Savunma Bakanı ve AKP Kayseri Milletvekili Hulusi Akar Milli Savunma Komisyonu Başkanı, eski İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu İçişleri Komisyonu Başkanı, eski Yardımcısı Cumhurbaşkanı ve AKP Ankara Milletvekili Fuat Oktay Dışişleri Komisyonu Başkanı, eski Milli Eğitim Bakanı ve AKP Ordu Milletvekili Mahmut Özer Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve SporKomite Başkanı, eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ve AKP Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, Bayındırlık, İmar, Ulaştırma, Turizm Kurul Başkanı, eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AKP İstanbul Milletvekili Murat Kurumu Çevre Komite Başkanı, eski Çalışma Bakanı ve Sosyal Güvenlik ve AKP Ankara Milletvekili Vedat Alım Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, eski Tarım ve Orman Bakanı ve AKP Kahramanmaraş Milletvekili Vahit Kirişçi Tarım, Orman ve Köyişleri Kurulu Başkanı, eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve AKP Bursa Milletvekili Mustafa Varank Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilişim ve Teknoloji Kurul Başkanı, AKP İstanbul Milletvekili Sunay Karamık Dilekçe Kurul Başkanı, eski Ticaret Bakanı ve AKP Samsun Milletvekili Mehmet Muş Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AKP Kocaeli Milletvekili Veysal Tipioğlu Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı, AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman Dijital Medya Komisyonu Başkanı oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu