Ekonomi

İmamoğlu: “Biz İstanbul’un koruyucularıyız”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Planlama ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, İstanbul Doğal ve Kırsal Alanlar Strateji Belgesi’ni kamuoyuyla paylaştı. Dünya Şehirleşme Günü kapsamında “İstanbul’u Koruyun” başlığıyla açıklanan strateji belgesi toplantısı İBB Lideri tarafından gerçekleştirildi Ekrem İmamoğlu İstanbul Planlama Ajansı (IPA) Havuzu’nda katılımıyla gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı yaptı. Dr.Buğra GökçeİBB Planlama ve Şehircilik Daire Başkanlığı Lideri tarafından düzenlenen etkinlikte Gürkan AkgünDetaylı bir sunum yaptı.

Merkezi yönetim tarafından mevcut politikaların sürdürülmesi halinde yakın gelecekte İstanbul’un orman kapasitesinin yüzde 15’e düşeceği ve su kaynaklarının yok olacağı uyarısında bulunan Akgün, alınacak tedbirlerle mevcut ekosistemin korunmasıyla şehrin geleceğinin güvence altına alınabileceğini belirledi. bugün alınacak.

“Belki ’16 milyon için çalışıyoruz’ yerine ’20 milyon için çalışıyoruz’ demeliyiz.”

Akgün’ün anlatımını içeren iki farklı haritanın ekranda kalmasını isteyen İmamoğlu, durumu “Bir şehrin ve insanının hayatta kalma mücadelesi” olarak nitelendirdi. İstanbul’un yaklaşık 20 milyon kişiye ev sahipliği yaptığını vurgulayan İmamoğlu, şöyle konuştu:

“Çöp halindeki Büyükdere Atatürk Çocuk Yuvasını iki hafta içinde hizmete açacağız.”

Kendilerinden farklı düşünen insanların İstanbul’un her arsa modülünü kazanç alanı olarak gördüklerini vurgulayan İmamoğlu, şöyle konuştu:

Hibya Haber Ajansı

celtikci-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu