Ekonomi

Hafta Özeti: Son 7 günün en önemli 5 gelişmesi

Investing.com – borsa istanbul Oynaklık, piyasa trendlerini şekillendirmeye devam ediyor. Bu hafta en çok okunan haberlerimize baktığımızda; daha çok şirketlerdeki gelişmelerin, borsadaki hızla değişen tablonun ve halka arzların yakından ilgilendiğini gözlemliyoruz.

Ayrıca, yerel olarak siyasi gelişmeler, yürüyüşlerve indirimlerseçim gündemi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığı Konu gündemde kalıyor. Kripto para birimlerindeki hareket öncelikle bitcoinbaşta kripto varlıklar olmak üzere kripto varlıkların bundan sonra ne yapacağı konusunda soru işaretleri oluşturuyor.

Investing.com Türkiye kullanıcılarının 23-29 Ocak haftasında en çok ilgi gösterdiği gelişmeleri aşağıdaki satırlarda görebilirsiniz.

Dünyaca ünlü analist Bitcoin için uzun vadeli tahminini paylaştı

Bitcoin’in en büyük savunucuları arasında yer alan ve PlanB olarak bilinen dünyaca ünlü analist, Bitcoin’in önümüzdeki iki yılda nasıl hareket edeceğine dair iddialarını paylaştı.

PlanB, geçmiş fiyat hareketlerine bakıldığında Bitcoin’in mevcut pozisyonunun bir sıçrama içinde olduğuna inandığını söyledi.

Merkez Bankası Lideri yıl sonu enflasyon varsayımını açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, 2023 yılı birincisi şişirmeraporu sundu.

Başkan Kavcıoğlu, Ekim 2022’de yılın dördüncü enflasyon raporunda öngörülen enflasyon oranlarında herhangi bir değişiklik yapmadıklarını belirtti. 2024 yılı sonu için korunmuştur.

Maçkolik’in halka arz sonuçları belli oldu

Maçkolik İnternet Hizmetleri, muhasebe işlemlerini 19-20 Ocak ortasında tamamladı.

Halka arz sırasında Maçkolik’in mevcut ortaklarından İstanbul Portföy Yönetimi A.Ş. Pre-IPO Enterprise Capital Investment Trust’ın sahip olduğu 8.500.000 TL nominal değerli hisseler 38 TL sabit bedelle halka arz edildi. Böylece Maçkolik’in halka arz büyüklüğü 323.000.000 TL olarak gerçekleşti.

BİST şirketlerinin 12 aylık bilanço açıklama tarihleri

BIST şirketlerinin bilanço açıklama tarihlerine ilişkin yapılan açıklamada, 2022 yılı 12 aylık bilançolarının KAP’ta yayımlanması için son tarih konsolide olmayanlar için 1 Mart 2023, konsolide olanlar için 13 Mart 2023 olarak belirlendi. .

Bankaların bilançolarını en geç 13 Mart’a kadar açıklaması gerekiyor.

Borsa İstanbul’da 8 şirket hisse geri aldı, 5 hisse işlem gördü

Borsa İstanbul’da 25 Ocak’ta gerçekleşen süreçlerde, hisse geri alım programları kapsamında 8 şirket hisse satın aldı.

Ayrıca 5 hisseye çeşitli tedbirler getirildi.

Yazar: Özgün Çağlar Deniz

Sizce bu haftanın en değerli gelişmesi neydi? Yorumlarda bizimle paylaşın.

haber-torul.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu