Haber

Beyaz cennet cepleri yakıyor: Günübirlik tatilin maliyeti 6 bin TL’den başlıyor

KIŞ turizminin değerli kayak merkezlerinden biri olan Uludağ’da kişi başı gecelik konaklama fiyatı 4 bin 500 ile 6 bin lira arasında değişiyor. ‘Beyaz Cennet’e günübirlik taksiye binmek isteyenler gidiş-dönüş için 690 TL’yi gözden çıkaracak. Teleferik ile gidiş-dönüş ücretinin 130 TL olduğu Uludağ’da kayak öğrenme saati 900 TL, kayak malzemelerinin günlük kiralama bedeli ise 700 TL. Yarım sucuk ekmek 100-150 TL arasında satılıyor. Uludağ’da bir gecelik konaklama ve diğer harcamaların minimum maliyeti 6 bin TL.

17 oteli, tesisi ve 5 bin yatak kapasitesiyle Türkiye’nin değerli kış turizmi merkezlerinden biri olan Uludağ’da sezon bu yılın sonlarında başladı. Uludağ’da 27 Ocak’ta yağan karın ardından 28 Ocak’ta kayak pistleri açıldı. Sömestr tatilinin ilk haftasında otellerde doluluk oranı yüzde 40’larda kalırken, yağan kar hem tatilcilerin hem de işletmecilerin yüzünü güldürdü. Kar kalınlığının yarım metreyi geçtiği Uludağ’da kayak pistleri yerli ve yabancı turistlerle dolup taşıyor. Otellerin doluluk oranı yüzde 70’lere ulaştı.

Arap ve Uzak Doğu ülkelerinden gelen tatilcilerin yanı sıra yerli turistlerin de tercih ettiği Uludağ’da gecelik kişi başı konaklama fiyatlarının 4 bin 500 ile 6 bin lira arasında değiştiğini söyleyen Otel Müdürü Harbi Türk, “Biz çok memnunuz. memnunuz gülümsüyoruz Karla beraber güzel Uludağ çünkü dolu.İşletmeciler çok memnun Doluluk oranlarında yüzde 30-40’lardan yüzde 70’lere geldik.Bu gerçek karı görmek güzeldi özellikle Sömestir bitiyor. Sömestirden sonra hafta sonları için yoğun rezervasyonlarımız var. Yüzde 80’lere geliyoruz. Sömestirde 2 kişilik gecelik konaklama fiyatı 11 bin lira. Sömestr sonrası 2 kişilik konaklama ücreti 8-9 bin lira. Minimum kişi başı 4 bin 500 TL. TAKSİ TARİFESİ TEK YÖN 330 TL Uludağ’ı günübirlik tatilciler de yoğun bir şekilde tercih ediyor. 330 TL Uludağ Birlik Taksi Durağı Başkanı Tarık Özgüder, buna Milli Park Gişelerinden geçiş ücretinin de dahil olduğunu belirterek, “UKOME kararı, devletin aldığı karar 330 TL. Milli Park girişleri vardır. 33 TL de alıyoruz ama toplamda 3 TL almıyoruz. Toplam 360 TL. Uludağ’a ulaşır. Araçlarımız 4 kişiliktir. 4 kişiden başka alamayız. Tüm arabaların çivili lastikleri vardır. Şoför arkadaşlarımızın hepsinin psikoteknik belgeleri, sağlık karneleri, belediyeden sarı kartları var, hepsinin burada çalışması için Uludağ bilmesi gerekiyor. ” ROL FERİBOTUN FİYATI 130 TL, KAYAK KURSU 900 TL. Uludağ’a karayolu yerine teleferikle gitmek isteyen tatilciler gidiş-dönüş için kişi başı 130 TL ödeyecek. kayak dersi 1 saatlik ders ücreti olarak 900 TL.Kayak ekipmanları ile ödenecek tutar 1.600 TL’yi buluyor Türkiye Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği Başkanı Yahya Usta, 2 saatlik dersle tatilcilerin daha çok eğleneceğini söyledi. kayak yapmaya başlayın Türkiye’de sömestr tatili bizimkinden çok farklı bölgesel yapıyorlar bizde her şey 15-20 güne sıkıştırılmış doğal olarak bizim işimiz hızlı ve bilinçli bir eğitim yapmak sorumluluk ki bu da bizim sorumluluğumuz olan DEĞİŞİYOR

Uludağ’da kar keyfinin vazgeçilmezi olan sucuk ekmek ve üzerine içilecek bir fincan çay ya da bir fincan Türk kahvesinin fiyatı 100 lira ile 200 lira arasında değişiyor. Uludağ’da kafe işleten Burak Kahyaoğlu, “Köfte ve sucuk fiyatları 100-150 arasında değişiyor. Bir bardak çay içmek isterseniz fiyat 20-25 lira arasında değişiyor. Türk kahvesi fiyatı ise 100-150 lira arasında değişiyor.” 60 lira. Kayakçı yoruluyor ve doğal olarak acıkıyor. Acıkınca ilk akla köfte ve sucuk geliyor.”

karapinarajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu